5 Δεκεμβρίου 2006

σκέψεις...



το χέρι που "όπλισε" αυτό το σπρέι... ή μάλλον το μυαλό... όχι δεν το αδικώ... κοιτάξτε γύρω... τι βλέπετε?... τι έμεινε όρθιο σε αυτή τη χώρα?... ΤΙ?... η ελευθερία?... η δημοκρατία?... η ισότητα?... η δικαιοσύνη?.... το πνεύμα?... ΤΙ?... έχουν δίκιο... απλά το χάνουν με ενέργειες που χτυπούν πρώτα το λαό... πρώτα χτυπούν τον άνθρωπο και μετά το κατεστημένο... γιατί ναι μεν οι άνθρωποι κάνουν το κατεστημένο, αλλά είναι αυτοί που με μια κίνηση... αν καταλάβουν... είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να το αλλάξουν... ας μην χτυπάμε λοιπόν αυτό για το οποίο φωνάζουμε ότι παλεύουμε... κι εδώ υποκρισία???... ΚΙ ΕΔΩ?
... διαμαρτυρία και πάλη... αλλά αδέσμευτη... ανεξάρτητη... γνήσια... για να μπορούμε μια μέρα να κοιτάξουμε στα μάτια τον συνάνθρωπο και να του πούμε... "δεν είμαστε καλύτερα τώρα?"

9 Comments:

ο Anonymous Ανώνυμος ειπε...

I love this blog...

6 Δεκ 2006, 5:34:00 π.μ.  
ο Blogger Uncle Aris ειπε...

Ξέρεις ποιό είναι το θέμα στο όλο ζήτημα; Οτι αυτοί που τα σπάνε είναι τόσο αγανακτισμένοι απο τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουνε καθημερινά, που απλώς ξεσπάνε ασυγκράτητα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το πρέπει και τον ορθό λόγο. Χώρια οι ασφαλίτες με πολιτικά που βρίσκονται εκεί για προβοκάτσια. Αν δείς λίγο αυτούς που τα σπάνε, οι μισοί είναι πρεζάκια, 14χρονα παιδιά και χούλιγκανς, χωρίς καν πολιτικό λόγο και ύπαρξη. Οι υπόλοιποι απλώς παρασύρονται απο την, δίκαιη όπως λές κι εσύ, αγανάκτησή τους. Αλλά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των άγριων καιρών που ζούμε, είναι φυσικό επακόλουθο. Δεν μπορείς να ζείς καλά αν ο διπλανός σου δυστυχεί. Και δεν το λέω αυτό με βάση κάποια ηθική αρχή ή τίποτε τέτοιο, απλώς είναι βέβαιο, οτι κάποια στιγμή αυτός θα αγανακτίσει τόσο πολύ απο αυτήν την προφανή ύπαρξη αδικίας και θα ξεσπάσει, πάνω σε σένα αλλά και σε ότι άλλο βρεθεί εύκαιρο. Αν κάτι δεν είναι εύκαιρο και προσιτό θα ξεσπάσει όπου βρεί. Αν δεν μπορεί να μπεί στα υπουργεία να ξεσπάσει σε αυτούς που πργματικά φταίνε κατα κύριο λόγο, θα ξεσπάσει στον άσχετο, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τελείως αθώος. Τέλωσπάντων, μεγάλη κουβέντα και πολύ βαθιά. Καλημέρα πάντως!

6 Δεκ 2006, 11:15:00 π.μ.  
ο Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ ειπε...

mundito... so kind of you :)

θειέ καλησπέρα :)... συμφωνώ με όσα ανέφερες... όμως σκέφτομαι... τι μένει στο τέλος?... ποιος ακούει?... ποιος ακούγεται?... ποιος οφελείται?
εγώ ειλικρινά δεν ξέρω ποιο μέρος να πάρω... δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο πια... απλά λυπάμαι που χάθηκε η ευκαιρία οι πολλοί να ορίζουν τη μοίρα τους... γιατί χάθηκε... το πιστεύω... όλα ελεγχόμενα πια... και όλοι στον μικρόκοσμό μας... άλλοι ήσυχοι και άλλοι ανήσυχοι... όλοι όμως ηττημένοι...

6 Δεκ 2006, 4:32:00 μ.μ.  
ο Blogger iris ειπε...

όχι, δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση ! Φυσιολογικό είναι αυτό που έρχεται ανεμπόδιστα και προωθεί την εξέλιξη, στην προκειμένη περίπτωση, της κοινωνίας. Μπορεί να μας έχει γίνει συνήθεια αλλά για αυτό φταίμε εμείς που έχουμε αναισθητοποιηθεί και στις μαλακίες (χωρίς λογοκρισία) που ακούμε καθημερινά από πολιτικούς - δημοσιογράφους και τους λοιπούς του γνωστού συναφιού και στις βίαιες αντιδράσεις του όχλου, τις οποίες εγώ επουδενί δεν τις βρίσκω δικαιολογημένες. Είμαστε άνθρωποι που δρουν, σκέφτονται και εξελίσσονται και όχι κτήνη που εκτονώνονται επειδή φοβούνται ή πεινάνε ή οτιδήποτε άλλο.

7 Δεκ 2006, 2:47:00 μ.μ.  
ο Anonymous Ανώνυμος ειπε...

is so difficult to translate these kind of ideas to actions, but is essential that we always keep the spirit of getting a better onself, better like a person, as a nation, as humanity. From the little personal universe that each one of us have inside, you may find the force to get all that you dream

7 Δεκ 2006, 5:56:00 μ.μ.  
ο Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ ειπε...

pilar... i knew there is a good reason that i like you so much!!! :)

7 Δεκ 2006, 7:09:00 μ.μ.  
ο Anonymous Ανώνυμος ειπε...

posh wra na tou phre na to kanei=?
polu wraio.kai to mhnuma fusika...

8 Δεκ 2006, 9:34:00 μ.μ.  
ο Anonymous Ανώνυμος ειπε...

Bonjour ma belle et tendre amie !
Comme tu laisses des commentaires en grec sur mon blog, eh bien je t'écris en français :-)
J'aime venir te voir car chaque fois je découvre de beaux trésors ici.

Have a nice Week end :-)

9 Δεκ 2006, 8:21:00 μ.μ.  
ο Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ ειπε...

come on zebigleb... make a translation... i didn't write so many :P

9 Δεκ 2006, 9:25:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Gaidara in english
Χαθήκαμε μακριά χωρίς εσένα Τίποτα δικό μας πια κοντά σου Σύντριψε τη μνήμη μας μέσα στα όνειρα σου Και ζήτα έλεος για μας Γλύφουμε τις πληγές στο άγιο σου δέρμα Σερνόμαστε κατάκοποι κοντά σου Και μες το παρεκκλήσι της καρδιάς σου Κοινωνάμε στάχτη, πίκρα κι αίμα Οι φίλοι σου δε θα ναι δω ποτέ ξανά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Κι έχουν απομείνει άδεια σκιάχτρα &:
eXTReMe Tracker