20 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Λαός κατά ασφα-ληστών

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κοινωνική κινητοποίηση, η οποία κλιμακώνεται πέραν κάθε... συντηρητικής πρόβλεψης και νεοφιλελεύθερης επιθυμίας, βρίσκεται από το πρωί η κυβέρνηση.

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο στο Ασφαλιστικό επιχειρείται να πληρώσουν οι μητέρες με ανήλικο και οι ανασφαλείς εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τις νεοσυντηρητικές θέσεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, τα σπασμένα των Ταμείων, την κλοπή με τα δομημένα ομόλογα, τις απώλειες από τις χαριστικές πράξεις προς τους οφειλέτες, την καθιέρωση ως κυβερνητικής πολιτικής της παραοικονομίας και της ανασφάλιστης-μαύρης εργασίας, την υποχώρηση του κράτους από την ευθύνη για την κοινωνική πολιτική. Και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επιστήμονες, ακόμη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιδρούν δυναμικά.

Σύγκρουση

Μάλιστα το κοινωνικό ανάχωμα στην προωθούμενη νεοφιλελεύθερη και κατεδαφιστική πολιτική των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων παίρνει διαστάσεις ανοικτής σύγκρουσης. Δεν είναι μόνο η γενική απεργία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η συνεχιζόμενη απεργία στους δήμους και τη ΔΕΗ, αλλά η σύγκρουση διευρύνεται χρονικά και εμπλουτίζεται και με νέους κλάδους. Ετσι, παρατείνεται χρονικά και κλιμακώνεται η ευθεία αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής με συλλαλητήριο και την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα στις 6 μ.μ.) από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, την ώρα που οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα προσέρχονται στην Ολομέλεια της Βουλής υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κομματικής πειθαρχίας. Οι τραπεζοϋπάλληλοι συνεχίζουν και την Πέμπτη, οι δικηγόροι απέχουν όλη την εβδομάδα από τα δικαστήρια. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα για τους καθηγητές και δασκάλους, τους εργαζόμενους στον προαστιακό και τον ΟΣΕ, τους μηχανικούς κ.ά.

Ετσι οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν πάρει χαρακτήρα καθολικής αντίδρασης. Λόγω της απεργίας αναμένεται να παραλύσει κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στη χώρα με εξαίρεση τα συλλαλητήρια τα οποία θα υποστηριχθούν και από την «πράσινη ζώνη» στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό, 10 με 3 το μεσημέρι, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών προκειμένου να προσέλθουν στα συλλαλητήρια. Η κεντρική απεργιακή ενωτική εκδήλωση των συνδικάτων (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) είναι στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Χωρίς ράδιο-TV

Επίσης τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν σιγήσει από χθες λόγω της 48ωρης απεργίας των τεχνικών, ενώ την Πέμπτη δεν θα εκπέμψουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα λόγω 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων στον ηλεκτρονικό Τύπο. Αύριο δεν θα εκδοθούν εφημερίδες λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων στον γραπτό Τύπο, τα ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιες υπηρεσίες θα «νεκρώσουν», τα βενζινάδικα θα μείνουν κλειστά σήμερα, παραλύουν και οι συγκοινωνίες, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και αύριο όπως και οι τράπεζες δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό είναι ανοικτές αφού από την κοινωνική αντίσταση που θα υπάρξει αυτό το διήμερο στα σχέδια κατεδάφισης θα κριθούν εν πολλοίς η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου, η διαδικασία ενοποιήσεων, η διχοτόμηση των Ταμείων και η μεταβίβαση των αποθεματικών, η υποβάθμιση της περίθαλψης, αλλά και η επαναφορά αντίστοιχων ρυθμίσεων για άλλους κλάδους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2008


ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Gaidara in english
Χαθήκαμε μακριά χωρίς εσένα Τίποτα δικό μας πια κοντά σου Σύντριψε τη μνήμη μας μέσα στα όνειρα σου Και ζήτα έλεος για μας Γλύφουμε τις πληγές στο άγιο σου δέρμα Σερνόμαστε κατάκοποι κοντά σου Και μες το παρεκκλήσι της καρδιάς σου Κοινωνάμε στάχτη, πίκρα κι αίμα Οι φίλοι σου δε θα ναι δω ποτέ ξανά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Κι έχουν απομείνει άδεια σκιάχτρα &:
eXTReMe Tracker