24 Δεκεμβρίου 2007

κρίση παραμονής...

Σκηνή #1

Με βιαστικά αλλά "παρατηρητικά" βήματα διασχίζω την Τσιμισκή για τα τελευταία δώρα... πάλι έκανα το λάθος και τα άφησα για τελευταία στιγμή... "ας είναι αρκεί να μην συγχυστώ πολύ αυτή τη φορά" σκεφτόμουν συνεχώς... φτάνω λίγο πριν την Αριστοτέλους... έξω από το κατάστημα Παρουσίαση, "καθωσπρέπει" κατάστημα όπως θα έλεγε και κάποιος νοικοκυραίος... υπάρχει μια στοίβα σκουπιδιών, "δυτικοφερμένων", ξέρετε από αυτά που εμείς πετάμε και άλλοι ζούνε για πολύ καιρό ακόμα μ' αυτά... λοιπόν εκεί δίπλα στην στοίβα των σκουπιδιών ένα παιδάκι, θα ήταν δεν θα ήταν 3 ετών, τρώει μια τυρόπιτα η οποία είναι μεν σε χαρτοπετσέτα ακουμπισμένη δε στο πεζοδρόμιο... εκεί δίπλα στα σκουπίδια... ένα με τα σκουπίδια... γυφτάκι... ζητιανάκι... ορφανάκι... ποιος νοιάζεται... άργησα και πρέπει να πάρω δώρο για τα ανήψια μου , για τον βαφτισιμιό μου... για τα παιδιά των κουμπάρων μου... τι να τα πάρω?... έχουν απ' όλα... τι να πάρω?.... γμτ... τι πρόβλημα!!!

Σκηνή #2

Ετοιμάζοντας κάτι να φάμε... όχι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σήμερα αλλά πρέπει να φάμε κάτι... ρίχνω κλεφτές ματιές στην τηλεόραση, που λειτουργεί εις βάρος της αισθητικής μου, της υπομονής και της ηρεμίας μου... και βλέπω στο ΝΕΤ την εκπομπή "στην υγειά μας" "στην υγειά σας"... "στην υγειά όλων" εν πάση περιπτώσει... ένας γλυκανάλατος αλλά γοητευτικός και καλοντυμένος κύριος, αλλοδαπός, τραγουδά χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια... ω τι καλά... ω τι καλά... σκατά!!!

Σκηνή #3

Βασανίζω το πληκτρολόγιο προσπαθώντας παράλληλα να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που τα χριστούγεννα σήμαιναν κάτι για μένα... πότε ήταν... ναι... σαν κάτι να θυμάμαι... πολύ θολά αλλά κάτι... ήταν τότε που ακόμα ζούσε ο πατέρας μου... τότε είχαν κάποιο νόημα... πλαστό μεν νόημα δε... υπήρχε μια ατμόσφαιρα στο σπίτι ζεστή χωρίς τα προβλήματα να σκιάζουν τα πρόσωπα... με τα αδέρφια μου παίζαμε επιτραπέζια... ήταν το αγαπημένο μας στις γιορτές παρόλο που μαλώναμε συνεχώς... οι γονείς μας με τις δικές τους ασχολίες... μια γιορτινή ατμόσφαιρα που υπέθαλπε όμως την καθημερινότητα... δεν εξαφάνιζε κανένα πρόβλημα... ούτε καν το εξόρκιζε... απλά το ανέβαλε... το μετέθετε... για μετά... είχαν νόημα τότε... ναι... συνενοχή... το ξέραμε... το ήξεραν...

Σκηνή #4

Πηγαίνω στην κουζίνα... τέλειωσε το κρασί.

5 Comments:

ο Anonymous Ανώνυμος ειπε...

Χρονια πολλλλα και καλλλλα γαιδαροπουλοοοοο!(καποια στιγμη θα σε τελεφωνησω μολις συνελθω απο το φαι :P)ματς μουτς!

25 Δεκ 2007, 12:58:00 μ.μ.  
ο Blogger Περαστικός ειπε...

Όλοι με αναβολή ζούμε, να περνάς καλά.

26 Δεκ 2007, 10:30:00 π.μ.  
ο Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ ειπε...

κι εσύ... :)

26 Δεκ 2007, 5:02:00 μ.μ.  
ο Blogger Spyros Vlahos ειπε...

Γαϊδάρα (άκου όνομα)σε βρίσκω πολύ σωστή.
Από πού στη Θεσσαλον΄κη είσαι; Εκεί σπούδασα. Είναι τρομαχτικά υπέροχη πόλη.
Τα λέμε

1 Ιαν 2008, 7:42:00 μ.μ.  
ο Blogger gaidara ειπε...

Η Θεσσαλονίκη έγινε από τρομαχτικά υπέροχη πόλη... απλά τρομαχτική... όπως όλα τα αστικά κέντρα αυτής της τρομαχτικής χώρας... απλά έχει κάποια όμορφα σημεία και την υπέροχη θάλασσα που όσο κι αν προσπαθούμε για το αντίθετο θα έχει πάντα το απαράμιλλο μεγαλείο και την ομορφιά της!

Ευχαριστώ!

1 Ιαν 2008, 7:54:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Gaidara in english
Χαθήκαμε μακριά χωρίς εσένα Τίποτα δικό μας πια κοντά σου Σύντριψε τη μνήμη μας μέσα στα όνειρα σου Και ζήτα έλεος για μας Γλύφουμε τις πληγές στο άγιο σου δέρμα Σερνόμαστε κατάκοποι κοντά σου Και μες το παρεκκλήσι της καρδιάς σου Κοινωνάμε στάχτη, πίκρα κι αίμα Οι φίλοι σου δε θα ναι δω ποτέ ξανά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Κι έχουν απομείνει άδεια σκιάχτρα &:
eXTReMe Tracker