5 Απριλίου 2008

τὸ ἴδιον...

Photobucket

... ξεχωρίζεις... κοιτάς αλλού τη στιγμή που όλοι κοιτούν προς μια άλλη κατεύθυνση... διακρίνεσαι τη στιγμή που άλλοι χάνονται μέσα στο πλήθος... η σκέψη σου ελεύθερη, αχαλίνωτη, ακόλαστη... δεν μπαίνει σε μήτρες... δεν σμιλεύεται παρά μονάχα απ΄τις δαιμονόπνευστες ιδέες σου... καταλαβαίνουν πως δεν είσαι ένας από δαύτους... σε θέλουν μαζί τους... έτσι μόνος και ιδιαίτερος είσαι επικίνδυνος... προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε αποπλανήσουν ώστε να γίνεις ένας απ' αυτούς... να πάψεις να ξεχωρίζεις... μηχανεύονται τρόπους για να σωπάσουν παρρησία σου... να φιμώσουν την φαντασία σου... να εξευτελίσουν την ελπίδα σου... κι εσύ έτσι μονάχος... με την κατάρα της εξαιρετικότητας μοναδική παρέα... με την ασίγητη και διψαλέα κάψα να μάθεις τι είναι πέρα απ' το ορατό... πέρα από το εύκολο... συνεχίζεις να κοιτάς αλλού... συνεχίζεις με την μια και μόνη επιλογή σου... να υπακούς στον εσώτερο κόσμο σου απειθώντας στην ορμήνια των πολλών... σφιχταγκαλιάζοντας μέχρι το πέρας της ύπαρξής σου τον πυρήνα της ψυχής σου... τὸ ἴδιον.

4 Comments:

ο Blogger alogomyga ειπε...

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις από το κοπάδι.Ακόμα και όταν καταφέρεις να το σκάσεις είναι τόσο οδυνηρό!Καταλαβαίνεις ότι είσαι πια μόνος.Σου στείνουν παγίδες για να επιστρέψεις.Ίσως τα λόγια σου να ξυπνούν το κοιμισμένο κοπάδι και να γίνεσαι επικίνδυνος γι'αυτούς που το οδηγούν.Θα προσπαθήσουν να σε εξολοθρεύσουν.Ακόμα και οι γονείς, οι καλύτεροί σου φίλοι θα σου γυρίσουν τη πλάτη.Όμως αυτό είναι το κόστος της ελευθερίας.Και η ελευθερία δεν εξαγοράζεται με τίποτα...

5 Απρ 2008, 4:58:00 μ.μ.  
ο Blogger gaidara ειπε...

...άλλωστε έτσι είσαι φτιαγμένος... δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά...

5 Απρ 2008, 5:23:00 μ.μ.  
ο Blogger alogomyga ειπε...

υπάρχουν στιγμές που μετανιώνεις που είσαι έτσι φτιαγμένος...

5 Απρ 2008, 6:18:00 μ.μ.  
ο Blogger gaidara ειπε...

ασφαλώς... είναι ο δύσκολος δρόμος... αλλά ο αυθεντικός, ο πηγαίος, ο δικός σου... καλύτερα να μετανιώνεις πότε πότε λόγω κούρασης απ' την πάλη παρά να μετανιώνεις που πήγες με τους άλλους... :)

5 Απρ 2008, 6:55:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Gaidara in english
Χαθήκαμε μακριά χωρίς εσένα Τίποτα δικό μας πια κοντά σου Σύντριψε τη μνήμη μας μέσα στα όνειρα σου Και ζήτα έλεος για μας Γλύφουμε τις πληγές στο άγιο σου δέρμα Σερνόμαστε κατάκοποι κοντά σου Και μες το παρεκκλήσι της καρδιάς σου Κοινωνάμε στάχτη, πίκρα κι αίμα Οι φίλοι σου δε θα ναι δω ποτέ ξανά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Κι έχουν απομείνει άδεια σκιάχτρα &:
eXTReMe Tracker