1 Ιουλίου 2006

?


Αθήνα
Εξέπνευσε την Παρασκευή το τετράχρονο αγόρι που είχε κακοποιηθεί βάναυσα από την 25χρονη μητέρα του και τον 26χρονο σύντροφό της, οι οποίοι οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το τετράχρονο αγόρι απεβίωσε, σήμερα, και ώρα 20:45, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή συνεπεία πολλαπλών τραυματισμών. Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το ζευγάρι των ομογενών κρίθηκαν ομόφωνα προφυλακιστέοι από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή μετά την απολογία τους. Οι δύο ομογενείς δεν είχαν συνήγορο, καθώς, όπως είπαν, κανείς από τους δικηγόρους που απευθύνθηκαν δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεσή τους.

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση βαριάς βλάβης στην υγεία του θύματος. Μετά το θάνατο του παιδιού αναμένεται να ασκηθεί εναντίον τους συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Το παιδί διακομίστηκε την περασμένη Τρίτη από το Θριάσιο Νοσοκομείο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού» με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα. Η σοβαρότητα της κατάστασής του ήταν τέτοια, ώστε οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έλπιζαν μόνο σε θαύμα.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λιέγη, Βρυξέλλες
Σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, έγινε το Σάββατο η κηδεία της 10χρονης Ναταλί, η οποία μαζί με την 7χρονη αδελφή της Στέισι, δολοφονήθηκαν στη Λιέγη. Η κηδεία του δεύτερου κοριτσιού θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι σοροί των δύο κοριτσιών βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από 18 ημέρες εντατικών ερευνών κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή στη λαϊκή συνοικία Σεν Λεονάρ της Λιέγης.

Εις βάρος του βασικού υπόπτου Αμπντελάχ Αΐτ Ουντ, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται κάθε ανάμειξη.

Ο Ουντ ήταν τακτικός θαμώνας της μπυραρίας, όπου κάτοικοι της περιοχής είδαν για τελευταία φορά τα δύο κοριτσάκια.

Πάντως, οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του υπόπτου, καθώς και οι αναλύσεις DNA σε αίμα και σε σπέρμα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δεν απέδειξαν την εμπλοκή του στην υπόθεση.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Gaidara in english
Χαθήκαμε μακριά χωρίς εσένα Τίποτα δικό μας πια κοντά σου Σύντριψε τη μνήμη μας μέσα στα όνειρα σου Και ζήτα έλεος για μας Γλύφουμε τις πληγές στο άγιο σου δέρμα Σερνόμαστε κατάκοποι κοντά σου Και μες το παρεκκλήσι της καρδιάς σου Κοινωνάμε στάχτη, πίκρα κι αίμα Οι φίλοι σου δε θα ναι δω ποτέ ξανά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Γιατί έχουν ρίξει τις καρδιές τους στα σκυλιά Κι έχουν απομείνει άδεια σκιάχτρα &:
eXTReMe Tracker